Ingredienser
1 fl klar snaps eller god vodka
150 gram svesker uden sten
1 stk hel kanel1-2 nelliker
Skallen af en ½ appelsin
Sådan laver du julesnaps
Kom svesker i et syltetøjsglas på ca. 1 liter. Tilsæt snaps og lad det trække i ca. 14 dage. Tilsæt kanel, nelliker samt appelsinskal og lad den trække endnu 14 dage. Husk at ryste glasset med jævne mellemrum. Sigt væsken gennem en si eller et fugtigt viskestykke. Færgenscaféens julesnaps kan smages til med lidt sukker eller fortyndes med mere snaps efter behag. Husk at opbevare din julesnaps mørkt og køligt.
Færgenscafeens julesnaps serveres bedst ved stuetemperatur. Er velegnet til stegt sild, julens kødretter som æbleflæsk, flæskesteg med rødkål, and, eller bare når du trænger til at få varmen og føle velvære.
Tip! Få flere snapsetips ved Færgecaféens snapseskoler, som afholdes på Christianshavn årets rundt.