Vore bedste opskrifter på snaps

Vi sætter en ære i snapsebrygning, og vi lærer gerne kunsten fra os. På vores snapseskoler underviser vi året rundt i læren om akvavit og snaps - vil du i gang at lave din egen snaps, så meld dig til et af vores snapsekurser. Eller benyt dig af en af opskrifterne herunder, hvor vi har samlet Færgecaféens bedste opskrifter på snaps.

Opskrift på julesnaps

Opskrift på Færgecaféens julesnaps

Ingredienser

1 fl klar snaps eller god vodka

150 gram svesker uden sten

1 stk hel kanel1-2 nelliker

Skallen af en ½ appelsin

Sådan laver du julesnaps

Kom svesker i et syltetøjsglas på ca. 1 liter. Tilsæt snaps og lad det trække i ca. 14 dage. Tilsæt kanel, nelliker samt appelsinskal og lad den trække endnu 14 dage. Husk at ryste glasset med jævne mellemrum. Sigt væsken gennem en si eller et fugtigt viskestykke. Færgenscaféens julesnaps kan smages til med lidt sukker eller fortyndes med mere snaps efter behag. Husk at opbevare din julesnaps mørkt og køligt.

Færgenscafeens julesnaps serveres bedst ved stuetemperatur. Er velegnet til stegt sild, julens kødretter som æbleflæsk, flæskesteg med rødkål, and, eller bare når du trænger til at få varmen og føle velvære.

Tip! Få flere snapsetips ved Færgecaféens snapseskoler, som afholdes på Christianshavn årets rundt.

opskrift-snaps-christianshavnerurten.jpg

Christianshavnerurten - snapsens bearnaise

Ingredienser

1 flaske klar snaps eller god vodka

1 lille bundt frisk estragon

1 spsk fennikel frø

3 cm ingefær

20 gr sukker

Sådan laver du snapsen

Fyld et syltetøjsglas op med snaps og tilsæt ingredienserne. Lad Christianshavnerurten trække i ca. 14 dage et koldt og mørkt sted. Husk at ryste glasset indimellem for at opløse sukkeret.

Sigt snapsen igennem en si eller et fugtigt viskestykke. Smag evt. til med mere sukker eller fortynd med mere snaps efter behag. Opbevar din snaps mørkt og køligt, men server den ved stuetemperatur.