Aftenmenu
Klassisk dansk mad i det gamle København
På Christianshavns Færgecafé er aftenmenuen fokuseret på det gode danske køkken.
‘Kaptajn’ Erik og hans besætning hygger om gæsterne med hjemmelavet dansk mad, tilberedt af de bedste råvarer i sæson, og som Vor Mor gjorde det.
Vi serverer danske klassikere som smørrebrød, stegt flæsk og tarteletter. Fuldend måltidet med at gå på opdagelse i vores samling af håndblandet snapse - vi kalder dem Skippersnapse.
Menukort - aften
Til aften kan du bestille fra vores a la carte-menukort med gode danske klassikere eller vælge mellem en sæsonmenu og Kaptajnens menu. Du finder det hele på siden her.
Sæsonmenu
2 retter 325,- pr. person / 3 retter 389 kr pr. person
Varmrøget laks
Med skalotteløgscreme og syltede rødløg
Dansk kyllingebryst
Serveret med fricaseé, grovmos, croutonger og bacon
Gammeldags æblekage
Med flødeskum og makroner
Kaptajnens forårsmenu
449 pr. person (min. 2 personer) - skal vælges af hele bordet
FØRSTE SEVERING
Dagens sild
Pandestegt fiskefilet med remoulade
Æg og rejer med dild-mayonnaise
Gravad laks med dild og senneps sauce
ANDEN SERVERING
Hønsesalat med syltede bøgehatte og bacon
Saftig ribbensteg med rødkål
Lun leverpostej med bacon og svampe
DESSERT
Gammeldags æblekage med flødeskum og makroner
A la carte-menukort
Forretter
Kaptajnens oksetatar - 149
Oksetatar rørt med kimchi og wasabimayo, toppet med sprødt grønkål
2 slags sild - 179
Til dig, som elsker sild. Serveret med løg, kapers og rugbrød
Varmrøget laks - 145
Med urtemayonnaise og grøn relish
Rødbedetatar - 119
Med friteret rygeost
Cremet krabbebisque - 119
En fyldig suppe med intens smag af skaldyr, selleri og forårsløg
Tarteletter - 110
2 stk. tarteletter med kylling og svampe
Hovedretter
Kaptajnens oksetatar - 225
Oksetatar rørt med kimchi og wasabimayo. Toppet med sprødt grønkål og serveret med fritter
Bøf og fritter - 295
250 gr sirloin serveret med dagens grønt, fritter og skysauce
Dagens fisk - 265
Serveres med dagens sauce og garniture
Wienerschnitzel - 269
200 g kalveinderlår, serveret med ærter, pommes sautées, skysauce og en færgedreng (ansjos, peberrod, citron og kapers rørt med smør)
Ølbraiseret lammeskank - 249
Med skysauce, persille pesto og grovmos
Dansk kylling - 239
Serveret med fricaseé, grovmos, croutonger og bacon
Confiterede jordskokker - 225
Serveret med dagens grønt, gremolata og knuste kartofler
Onsdagsflæsk - 209
6-7 flotte skiver stegt flæsk med persillesovs, sennep, rødbeder og kartofler
Ost og dessert
ost
Ostetallerken - 159
3 slags ost med kompot og kiks
Camembert frit - 129
Serveres med solbærsyltetøj og smørristet brød
Dessert
Pære Belle Helene - 135
Med vaniljeis og chokoladesauce
Gammeldags æblekage - 125
Æblekompot med makroner, flødeskum og ribsgelé
Kaptajnens is - 115
Dagens is serveret på crumble
Creme brûlée - 95
Klassisk creme brûlée
Affogato - 75
Med espresso og vaniljeis
Håndlavet kransekage - 59