DANSK MAD, KLASSISK SMØRREBRØD OG HJEMMELAVET SNAPS

DSC_6234WR.jpg

Smørrebrød til frokost i hjertet af København

På Christianshavns Færgecafé hylder vi gode historier, vigtige traditioner og det gedigne håndværk. Vi braiserer, sylter og koger, som vor mor gjorde det, og serverer snapse med rund hånd og et kærligt smil. Vores hjemmelavede snapse, og det gode danske køkken, er bygget på sæsonens fineste råvarer og håndværkstraditioner.

Klassisk smørrebrød og hjemmelavet snaps

På menuen er der klassisk smørrebrød til frokost. Du finder smørrebrød mange steder i København - hos os serverer vi det med et moderne twist, men altid med respekt for det traditionelle danske køkken. Vi serverer gerne frokosten med en rundhåndet snaps. På vores kort finder du både hjemmelavet snaps af egen produktion og udvalgte akvavitter.

En restaurant med dansk mad

Når vi når til aften, finder du klassisk dansk mad på kortet. Vores ambition er at skabe en dansk restaurant bygget på stolte sømandshistorier og stor kærlighed til dansk mad. Og kærlighed til råvarerne ikke mindst. Tarteletter, stegt flæsk og wienerschnitzel er blandt klassikerne på aftenkortet.

Snaps - vi lærer dig gerne hvordan du selv laver den

Vi tilbereder mad og snapse, som vor mor gjorde det: Fra bunden og af sæsonens skønneste varer. Vores mål er at skabe Danmarks bedste snapsekort, for der er intet, der sætter gang i hyggen, som at hilse på sidemanden over en lille skarp. På vores snapseskole lærer vi kunsten fra os, så du kan blive klogere på, hvordan du kan lave din egen snaps.

Meget mere end dansk mad og snaps

Men mad og drikke står ikke alene. Vi ønsker at bidrage til Christianshavnerlivet med historiske søndagsture, sjove events, lærerige snapsekurser, hyggelig livemusik og stemningsfulde rammer for private selskaber. Så har du et ønske eller en idé, så kig forbi!

Jeg byder dig hjerteligt velkommen om bord!

– Erik Frandsen, kok og restauratør

En restaurant med skumsprøjt i blodet - en del af Christianshavns historie

christianshavns-faergecafe-restaurant-koebenhavn.jpg

Christianshavns Færgecafé har eksisteret i mere end 150 år, og det var kærlighed ved første blik, da vi trådte ind af døren i 2013. Det knirkende gulv, bindingsværket og udsynet til kanal og havn udgør den perfekte ramme for vores livs passion: Det klassiske danske køkken. Her laver vi klassisk dansk mad og snaps fra grunden med råvarer af topkvalitet.

Restaurant på Christianshavn med maritime rødder

Vi er stolte, når vi fortæller, at huset her i Strandgade 50 siden 1850 har haft rødder i det maritime, da bygningen dengang ejedes af en sømandsfamilie. Familien lejede værelser ud til sømænd fra alverdens lande, men da sømandens skib på ulykkelig vis gik til bunds, måtte den entreprenante enke stå alene ved roret, og hun startede hjemmebrænderi i lokalerne.

Blandt stamgæsterne var den lokale politimester, og måske derfor var Christianshavns Færgecafé blandt de første beværtninger på Christianshavn, der opnåede alkohol- og restaurationsbevilling – en bevilling, den har haft lige siden.

Skæve smil, snublefødder og store øjeblikke

I dag henter vi akvavitter og snapse fra hele Norden til vores velassorterede snapsekort – og vi eksperimenterer flittigt med at blande urte- og frugtsnapse, som vi har flere end 30 af på kortet. Christianshavns Færgecafé fremstår stadig i den originale, rustikke stil fra 1900-tallet, med maritim stemning, bindingsværk, skæve døre og gulve, der giver plads til både skæve smil, snublefødder og store øjeblikke.

Et anderledes mødelokale: Lej Kaptajnens færge

Skal du rigtigt mærke skumsprøjtet fra kanalen, så skal du booke Christianshavnerfærgen, der ligger til land lige udenfor Strandgade 50. Båden er ombygget til toptunet restaurantskib med hyggeligt, opvarmet selskabslokale med egne toiletter og potteplanter, der danser let i takt med kanalen.

Fra brandbåd til restaurant og selskabslokale i det gamle Christianshavn

Færgen er en antik, tidligere svensk passagerfærge bygget i 1880 som Stockholms første brandsprøjtebåd under navnet S:T Erik. I dag duver den let i Wilders Kanal, når vores gæster bruger den til fester, møder eller private middage. Er du nysgerrig efter at kigge om bord, så kontakt os, så border vi skuden.

Færgen kan rumme op til 62 personer heraf 40 personer i salonen. Der er både hurtig internetforbindelse, og AV-udstyr tilgængeligt, så båden er oplagt til private møder i en kreativ og anderledes ramme. Ligesom båden er perfekt til en fødselsdagsmiddag eller vaskeægte gilde med DJ og dans.

DSC_6224WR.jpg

 

Vore bedste opskrifter på snaps

Vi sætter en ære i snapsebrygning, og vi lærer gerne kunsten fra os. På vores snapseskoler underviser vi året rundt i læren om akvavit og snaps - vil du i gang at lave din egen snaps, så meld dig til et af vores snapsekurser. Eller benyt dig af en af opskrifterne herunder, hvor vi har samlet Færgecaféens bedste opskrifter på snaps.

Opskrift på julesnaps

Opskrift på Færgecaféens julesnaps

Ingredienser

1 fl klar snaps eller god vodka

150 gram svesker uden sten

1 stk hel kanel1-2 nelliker

Skallen af en ½ appelsin

Sådan laver du julesnaps

Kom svesker i et syltetøjsglas på ca. 1 liter. Tilsæt snaps og lad det trække i ca. 14 dage. Tilsæt kanel, nelliker samt appelsinskal og lad den trække endnu 14 dage. Husk at ryste glasset med jævne mellemrum. Sigt væsken gennem en si eller et fugtigt viskestykke. Færgenscaféens julesnaps kan smages til med lidt sukker eller fortyndes med mere snaps efter behag. Husk at opbevare din julesnaps mørkt og køligt.

Færgenscafeens julesnaps serveres bedst ved stuetemperatur. Er velegnet til stegt sild, julens kødretter som æbleflæsk, flæskesteg med rødkål, and, eller bare når du trænger til at få varmen og føle velvære.

Tip! Få flere snapsetips ved Færgecaféens snapseskoler, som afholdes på Christianshavn årets rundt.

opskrift-snaps-christianshavnerurten.jpg

Christianshavnerurten - snapsens bearnaise

Ingredienser

1 flaske klar snaps eller god vodka

1 lille bundt frisk estragon

1 spsk fennikel frø

3 cm ingefær

20 gr sukker

Sådan laver du snapsen

Fyld et syltetøjsglas op med snaps og tilsæt ingredienserne. Lad Christianshavnerurten trække i ca. 14 dage et koldt og mørkt sted. Husk at ryste glasset indimellem for at opløse sukkeret.

Sigt snapsen igennem en si eller et fugtigt viskestykke. Smag evt. til med mere sukker eller fortynd med mere snaps efter behag. Opbevar din snaps mørkt og køligt, men server den ved stuetemperatur.

snapseglas.jpg